Παγκόσμια εβδομάδα οδικής ασφάλειας

Παγκόσμια εβδομάδα οδικής ασφάλειας

Παγκόσμια εβδομάδα οδικής ασφάλειας

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία του ΟΗΕ για ένα ασφαλές και βιώσιμο οδικό δίκτυο! Εδώ και πάνω από ένα χρόνο ο ΟΗΕ έχει κάνει έκκληση σε όλα τα κράτη και τους νομοθετικούς φορείς για να θεσπιστεί ένα παγκόσμιο όριο ταχύτητας στις κατοικημένες περιοχές, το όριο των 30χλμ/ώρα.

Ανάγνωση Παγκόσμια εβδομάδα οδικής ασφάλειας 1 λεπτό Επόμενο Κάνε το αυτοκίνητό σου «έξυπνο» στην Tech n Ride

Στις φετινές εργασίες της παγκόσμιας εβδομάδας οδικής ασφάλειας ηγέτες από όλο τον κόσμο θα συναντηθούν για να συζητήσουν θέματα που αφορούν την οδική ασφάλεια.

Εδώ και πάνω από ένα χρόνο ο ΟΗΕ έχει κάνει έκκληση σε όλα τα κράτη και τους νομοθετικούς φορείς για να θεσπιστεί ένα παγκόσμιο όριο ταχύτητας στις κατοικημένες περιοχές, το όριο των 30χλμ/ώρα. Το όριο αυτό θα ισχύει για όλες τις κατοικημένες περιοχές σε πόλεις, χωριά ακόμα και συνοικίες. Οι δρόμοι χαμηλής ταχύτητας σώζουν ζωές και είναι η πηγή για ένα ασφαλές και βιώσιμο οδικό δίκτυο, δημιουργώντας ασφαλείς δρόμους για ζωή όπως λεει και το κύριο μότο του ΟΗΕ: Δρόμοι για ζωή.

Για εμάς που ασχολούμαστε με την οδική συμπεριφορά και την ασφαλή μεταφορά οδηγών, επιβατών και αναβατών είναι ένα καίριο ζήτημα. Αν αρέσει και σε εσάς η πρωτοβουλία του ΟΗΕ μπορείτε να την στηρίξετε με την υπογραφή σας στην την επίσημη ιστοσελίδα του ΟΗΕ απο τον παρακάτω σύνδεσμο, καθώς και να ενημερώνεστε για τις δράσεις και τις εξελίξεις του εγχειρήματος.

https://www.unroadsafetyweek.org/en/home#letter

 

Δρόμοι για ζωή.